Sommarmöte

Aug 24, 2009 by

Tyvärr blev det så långa seglingsdagar i Västervik att vi inte fick gjort det tänkta sommarmötet. Förslaget är att vi istället skulle hålla någon form av telefonmöte. Tyvärr är “mötesrummet” på den tjänst vi använder begränsad till 15 platser, därför vill jag be alla som har intresse att vara med sända mig ett mail snarast på chroneer(@)westerviksnipefleet.se så att vi ser hur många vi kan tänkas bli. Tanken är att mötet ska hållas på kvällen torsdagen den 3/9 2009.

OBS! Alla som ska vara med måste kontakta mig för att få telefonnummer samt inloggningskod!

Här nedan följer det förslag på dagordning jag redan mailat ut samt att jag fyllt på med lite förslag som jag fick under SM:et. Gå gärna in under “Leave a Comment” och fyll på med åsikter eller maila mig.

- Hur lockar vi fler att segla Snipe?

Nästa år har vi EM i Oslo 8-15 augusti och det finns även ett förslag om att VM 2011 ska gå i Danmark, därför bör klassen ha en gyllene möjlighet att få nya seglare till klassen de kommande åren. Vad behöver göras?

 

- Hemsidan

 

Vad är bra och mindre bra? Förslag på nya funktioner?

- Sponsorer. Ett större engagemang från medlemarna i SCIRA Sverige behövs.

- SM 2010 och rankingseglingar för EM 2010.

SM 2010, här är förslaget att vi antingen ska försöka lägga SM i Motala och då troligtvis i samband med Vätternsnipe i början av juli eller att vi lägger det i Malmö i början av september. Vad tycker ni medlemmar?

Kvalserien inför EM i Oslo, vilka regattor ska gälla som kval? Om VM hamnar i Danmark är det kanske dags att titta på kvalseglingar inför det arrangemanget så snart som möjligt också?

- Fleetrapporter (skriftliga).

- Mätfrågor

- Kassarapport

- Regattabidrag 2010?

- Förslag på ny styrelse efter årsmötet 2009

Förbundet behöver en ny kassör inför kommande 2 år då Mats Åkerblad har avsagt sig omval.

Ordförande posten har omval varje år.

- Övriga frågor

Förslag på tidpunkt och ort för Årsmötet? Tidigare år har vi haft mötet i Motala men vi kanske skulle ta det i samband med en regatta under hösten? Alternativ är i sådana fall Frostbite i Västervik, Halloween i Stockholm, Aspen race i Lerum eller Copa Di Lucia i Stockholm.

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. Björn Sandberg

  Hur lockar vi fler att segla Snipe? Nästa år har vi EM i Oslo 8-15 augusti och det finns även ett förslag om att VM 2011 ska gå i Danmark, därför bör klassen ha en gyllene möjlighet att få nya seglare till klassen de kommande åren. Vad behöver göras?

  - Medverka på båtmässorna i GBG och Stockholm. Kontakta Arne K Larsen på http://www.regatta.nu , om de gör reportage från båtmässan även i år så att vi kan vara med på en intervju om klassen.
  - Trycka upp broschyrer med tävlingsprogram och information om EM och VM till båtmässan, för jag håller med att det är en gyllende chans att ragga nya besättningar med dessa tävlingar som dragplåster.
  - Skriva ett sammandrag från SM med bild och skicka till http://www.skota.se, http://www.regatta.nu, http://www.blur.se, http://www.ssf.se för att visa upp vinnarna och marknadsföra klassen på nätet. Sedan kan det under hösten skrivas en artikel för att marknadsföra EM och VM och skriva vad som är på gång i klassen. (Kalasbra att Tobias fick in en artikel i Segling, det var riktigt bra gjort. Det var en bra skriven artikel, precis vad klassen behöver. Flera som jag pratat med uppmärksammade den artikeln)
  - Intresserade besättningar, finns det båtar till salu? Tobias gjorde ett bra insats förra våren som försökte locka fram säljare till nya besättningar. Det får gärna göra i år igen, för skall det bli nya besättningar måste det finnas båtar i olika prisklasser.
  - Lite nya format på segling vore bra. Jag har i Trissjolle och C55 seglat Sprinttävlingar med heat om 6 båtar på korta banor 15-20 min. Dessa är riktigt roliga att segla och ger en större social gemenskap, eftersom man försöker få seglarna upp på land de heat som man inte seglar så att de kan pratas vid. Seglas nära land så att publik kan följa tävlingen för att locka nya besättningar och exponera klassen och sponsorerna.
  - Träningshelg med tex en Sprinttävling för att ge nya besättningar möjlighet att komma in i klassen och för att utveckla oss som inte har någon att träna mot. Kan säkert få en tränare om vi tar en träningsavgift som kan coacha besättningarna på deras nivå.
  - Kan vi locka Segelmakarna att komma som tränare. Kanske Björn Haga skulle kunna lockas komma, för han måste ju ha riktig koll på trim med alla hans trimfunktioner och experimenterande. Han kör hårt med träning och kurser i Norge för att få fler att segla.

  Hemsidan
  - Hemsidan är bra, tycker jag. Lite mer dialog från medlemmarna saknas. En levande hemsida där vi seglare diskuterar och håller den vid liv lockar i alla fall mig. Nu är det nästan bara Tobias som drar lasset och skriver på hemsidan och några få försöker komma med lite inlägg på forumet. Hur lockar vi fler att skriva inlägg? Är inloggningsfunktionen lite för komplicerad för en mindre engagerad seglare att ta sig förbi?

  Sponsorer. Ett större engagemang från medlemmarna i SCIRA Sverige behövs.
  - Om vi skall hjälpa till behöver vi veta vad vi kan erbjuda ev. sponsorer i gengäld? Vad får de ut av att sponsra?

  SM 2010 och rankingseglingar för EM 2010. SM 2010, här är förslaget att vi antingen ska försöka lägga SM i Motala och då troligtvis i samband med Vätternsnipe i början av juli eller att vi lägger det i Malmö i början av september. Vad tycker ni medlemmar?
  - Det bör läggas där det är störst chans att locka nya aktiva besättningar som fortsätter segla Snipe. Jag tycker också att en framförhållning på minst 2 år behövs för SM. Både klubben och framförallt ev nya besättningar behöver veta två år i förväg för att hinna skaffa båt och börja satsa. Bara ha ett års framförhållning gör det svårare för lokala seglare att hinna förbereda sig. Det vore i och för sig bra att ha SM före EM, både som träning och som kvaltävling.

  Kvalserien inför EM i Oslo, vilka regattor ska gälla som kval? Om VM hamnar i Danmark är det kanske dags att titta på kvalseglingar inför det arrangemanget så snart som möjligt också?
  - Jag tycker att minst fyra svenska regattor skall ingå Hösten 2009 Halloween i Sthlm (för att få fler att åka dit, men då behövs tävlingen bli över lör-sön), Våren 2010 GBG, Motala och SM, och tex en regatta i Norge eller Danmark. Det kan vara bra att kunna åka antingen till Norge eller Danmark, eftersom det kanske är för mycket begärt att åka på båda och ger då möjlighet att välja den helg som passar bäst. Det vore även bra/nödvändigt att få räkna bort en tävling i serien, för det är kanske svårt att få till att kunna vara med på alla svenska regattor och EM. Det vore tråkigt att inte ha möjlighet att kunna kvala, om man pga förhinder inte kan vara med på ett av kvalen.
  - Jag tycker att vi skall försöka ha regattor tillsammans med andra båttyper för att locka till oss nya besättningar och visa upp Snipen. Nu är det nästan uteslutande ”egna” regattor, så för egen del har jag aldrig sett en Snipe innan jag bad om att få testa en i Stockholm. Båten finns nog därför inte i mångas tankar, eftersom seglarna inte träffar på den på banorna.

  Regattabidrag 2010?
  - Satsa pengarna på en träningshelg med tränare en dag och en med Sprinttävling nästa dag. Det brukar vara svårt att få ekonomi i träningshelger och Sprinttävling kräver direktdömning och därmed minst två kvalificerade domare.

  Förslag på ny styrelse efter årsmötet 2009. Ordförande posten har omval varje år.
  - Om du Tobias har lust att köra ett år till, så röstar jag på honom. Jag tycker att han gör ett mycket bra jobb som ordförande, men behöver bättre stöd av resterande styrelse och oss medlemmar.

  Förslag på tidpunkt och ort för Årsmötet? Tidigare år har vi haft mötet i Motala men vi kanske skulle ta det i samband med en regatta under hösten? Alternativ är i sådana fall Frostbite i Västervik, Halloween i Stockholm, Aspen race i Lerum eller Copa Di Lucia i Stockholm.
  - Årsmöte / Sommarmöte bör genomföras när så många som möjligt är samlade. SM alt Motala är bäst, eftersom de samlar störst fält.

 2. Nils Österlund

  Många bra förslag från Björn ovan!
  Jag har några förslag som kanske kompletterar på längre sikt:

  - skaffa enklare båtar till varje fleet som står till förfogande för provsegling
  - vända sig till sjöscouter och visa upp båtarna och låta dem provsegla
  - hitta unga seglare av Snipe som kan agera företrädare för klassen gentemot den unga målgruppen
  - tät dialog med tillverkare av segel och Snipe för att tillsammans kommunicear klassen
  - mindre segel för att underlätta segling för lättare/yngre besättningar
  - dialog med skolors gymnastiklärare för att sätta upp Snipesegling på tex. friluftsdag
  - säkerställa pressens närvaro vid tävlingar (utarbeta ett enklare presskit för att sälja in klassen)
  - utlysa en tävling i fräckaste förslaget till båtmotiv mot viss någon/ra åldersklasser i skolan/gymnasiet där vi har fleets
  - en lista över alla Snipebåtar och central utrustning (segel, mast, roder etc.) i Sverige. Det skulle underlätta för de som vill börja att köpa en båt. Idag sitter många på båtar, segel mm. utan ork att lista dem för försäljning. Detta kan omfatta både de som inte tänkt sälja, och de som vill sälja. Då kan också de som har båtar, men ej är aktiva, lockas att delta
  - en seglarskola varje vår för nybörjare och kanske en kring taktik/kappseglingsregler
  - en lokal strategi för varje fleet hur de ska värva nya medlemmar (vilka är de största lokala klasserna som ligger när tillhands etc.)
  - ett policy för hur man tar hand om nyvärvade medlemmar
  - kartlägga sportjournalister som bevakar segling eller sport, ev. hälsa och mata dem med färdiga artiklar om Snipesegling
  - att få sniptillverkare att ställa ut båtar och erbjuda provsegling vid andra klassers tävlingar samt våra egna regattor
  - en tydlig rubrik på hemsidan över dem som önskar gast till träning eller tävling
  - låta en elitidrottstränare utarbeta ett särskilt träningsprogram för Snipeseglare (gärna tufft på 3-4 olika nivåer)
  - svenska filmer från Snipesegling på youtube.com
  - att finna lämpliga vinteraktiviteter att göra i gemenskap för alla vilande Skipperseglare (fleetgemenskapen blir bättre).

  Varje år fattar hundratals personer beslut om att köpa en ny eller begagnad jolle av något slag. Det borde inte vara helt orealistiskt att öka med 10-20 medlemmar per år.

 3. As 85 percent of very low back pain remains undiagnosable and difficult to prescribe proper treatment for the optimal/optimally rule of thumb is always to start by attempting to relieve the
  ache working with the most easy, cheapest effective and non-invasive methods possible.

 4. Exactly how would you as if to bypass the high market prices at the furnishings outlets
  by using timber furnishings programs and make some yourself?
  It is feasible as well as a considerable amount of people are presently doing it.
  As resisted of what many people assume, it is certainly not required to be a professional
  to help make hardwood furnishings.

 5. Exactly how will you as if to bypass the higher retail
  prices at the furnishings shops by utilizing wood furnishings
  programs and also create some on your own? It is achievable and also a bunch
  of individuals are actually already doing it. As resisted of what many individuals think, it
  is actually not necessary to become an expert to make wood
  home furniture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>